𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐨𝐫𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞𝐛𝐫𝐚̆𝐦 𝐬̦𝐢 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐏𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢.

Ce înseamnă acest lucru, ce presupune?
✅ transformarea modului în care ne creștem hrana, a modului în care transportăm bunurile noastre, a modului în care trăim, în general
✅ investiții în energia regenerabilă și îmbunătățirea eficienței energetice pot reduce emisiile, pot face energia mai accesibilă, pot îmbunătăți calitatea aerului și pot conserva planeta noastră
✅ Investiții în transportul nepoluant
✅ În acest an se împlinesc 52 de ani de la prima aniversare a Zilei Pământului, care a fost organizată în Statele Unite ale Americii, atunci când s-a născut și mișcarea care ne îndeamnă să avem grijă de casa noastră, Planeta Pământ.
🌍 Această mișcare s-a născut în SUA, într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia.
🌍 Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu.
🌍 Anul 2009, ONU a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.
🌍 Există semne că economiile noastre se apropie de limitele ecologice în care sunt înglobate și că se resimt deja unele efecte ale constrângerilor legate de resursele fizice și de mediu.
🌍 Potrivit estimărilor existente, consumul total depășește capacitatea de regenerare a planetei, la nivel mondial.
Cu toții suntem datori să protejăm pământul și ecosistemele reducând amprenta de carbon prin alegeri prietenoase cu mediul.
🌱 Pentru a salva planeta, spune: „STOP! Astăzi mașina stă pe loc!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sari la conținut