Câteva zile pentru a salva Roșia Montană 🇷🇴

Dragi prieteni și prietene din România,

Gigantul canadian al mineritului RMGC luptă de ani de zile pentru a începe săpatul după aur în Roșia Montană. Dar, în sfârșit, avem o oportunitate de a salva această zonă istorică neprețuită de exploatări, o dată pentru totdeauna!

În doar câteva zile, Primul Ministru va decide soarta Roșiei Montane. Dacă susține includerea în patrimoniul mondial protejat UNESCO, activitățile dăunătoare ca mineritul ar fi interzise.

Mobilizarea publică a blocat proiectul distructiv în 2013. Dacă ne unim urgent într-un val imens de susținere din toate colțurile României, îl putem convinge pe premier să ia decizia corectă pentru conservarea acestei zone simbol național pentru generațiile viitoare.

Adaugă-ți numele acum și distribuie peste tot. Când strângem 100 000 de semnături, le vom transmite Prim Ministrului Cîțu și în media

Semnează aici: #unițisalvăm Roșia Montană

Ar putea fi finalul fericit după o lungă și curajoasă luptă a comunității locale de a-și proteja zona. Însă dacă guvernul dă înapoi în fața presiunilor de lobby, și retrage dosarul de candidatură în patrimoniul mondial UNESCO, totul s-ar putea transforma într-un coșmar, care ar putea redeschide întreaga zonă istorică și naturală spre exploatare.

Nu putem lăsa ca acest lucru să se întâmple!

Ține doar de noi să ne unim în acest moment crucial, într-un număr imens, și să-i arătăm premierului că românii susțin protejarea Roșiei Montane. Adaugă-ți numele acum și distribuie tuturor:

Semnează aici: #unițisalvăm Roșia Montană

De fiecare dată când a fost nevoie, de la protestele civice masive din 2013 care au avut un rol important în blocarea proiectului minier și până la final de ianuarie 2020 când guvernul Orban a reluat procedura de înscriere în UNESCO tot în urma presiunii publice, ne-am făcut auziți clar și răspicat, într-o singură voce – cea a Roșiei Montane. Hai să ne unim forțele încă o dată într-o voce colectivă decisivă pentru viitorul Roșiei Montane și pentru noi toți.

În solidaritate și speranță,

Stop! Hai să vorbim depre mâine!
 
Despre ce tu alegi să faci pentru tine și pentru cei din jurul tău! Despre o lume mai bună, cu oameni mai buni! Despre cum alegi să continui în a face cât mai mult timp lucruri bune!
 
Asociația Grupul Verde își propune să dezvolte un viitor sustenabil, ajutat de principiile tale, de gândirea și responsabilitatea ta!
 
Completează acest formular: https://forms.gle/cKcrzpeuCMTTVEnP8
 
Vom lansa proiecte de mediu, sustenabilitate și voluntariat – plecând de la premisa de a face acel quelque chose în care cetățenii să creadă cu adevărat că resursele pot fi salvate atât timp cât se implică.
 
Dați RESTART și haideți să ne construim viitorul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *