Confidentialitatea datelor

Asociația Grupul Verde respecta si incearca sa protejeze dreptul la intimitate si viata privata a utilizatorilor site-ului sau. In acest sens, colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane fizice care viziteaza acest site este facuta in conformitate cu legea nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. De aceea depunem intregul efort necesar pentru a ne asigura ca informatiile pe care dumneavoastra le introduceti in baza noastra de date sunt folosite numai in scopurile pe care dumneavoastra le aveti in vedere. Aceasta politica defineste informatiile pe care Asociația Grupul Verde le poate colecta si modul in care aceste informatii pot fi procesate. Acest document va ofera si instructiuni in cazul in care nu doriti ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie colectate sau diseminate atunci cind vizitati site-ul scolipentruunviitorverde.ro. Asociația Grupul Verde este inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub nr. ……../……….

Nota de informare privind protectia datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Asociația Grupul Verde are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastră ori o alta persoana. Scopul colectării datelor este de a asigura utilizatorilor serviciilor oferite pe site-ul nostru informatii si servicii de cea mai buna calitate, precum si servicii de marketing, reclama si publicitate. Datele pe care le prelucram sunt doar cele oferite de dvs. Eventualul refuz al dvs. de a ne oferi datele solicitate determina imposibilitatea noastra de a va oferi serviciile solicitate. Informaţiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre Asociația Grupul Verde si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: autoritatile publice, numai in cazul in care acestea o cer pentru derularea unui act administrativ sau de justitie.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul la informare (art.12), dreptul de acces la date (art.13), dreptul de interventie asupra datelor (art.14) si dreptul de opozitie (art. 15) si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneţi prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata pe adresa e-mail de contact, sau prin posta pe adresa societatii noastre.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Informatii generale colectate de Asociația Grupul Verde

Asociația Grupul Verde va colecta informatii sau date care permit identificarea persoanelor fizice (de exemplu: nume, adresa, numar de telefon, sau adresa de posta electronica – „Date Personale”). Acestea sunt necesare pentru a avea posibilitatea de a intra in contact cu dvs. si de a va oferi serviciile noastre. Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie colectate, va rugam sa nu ni le furnizati. Daca doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie scoase din baza de date, ne puteti indica oricand acest lucru, utilizand adresa e-mail de contact si prin dezabonare la newsletter. Daca doriti sa va actualizati datele personale, de asemena, va rugam sa ni le furnizati folosind adresa de email de contact.

Atunci cind ne trimiteti datele cu caracter personal, Asociația Grupul Verde le poate utiliza in urmatoarele scopuri declarate, daca nu se specifica in alt fel:

a.) stocarea si procesarea acelor informatii care poate imbunatati calitatea serviciilor oferite;

b.) Asociația Grupul Verde (sau persoana juridica imputernicita de catre Asociația Grupul Verde sau un tert care actioneaza in numele Asociația Grupul Verde in cazul unor actiuni promotionale) poate utiliza informatia furnizata pentru a intra in contact cu dumneavoastra cu scopul de a raspunde unei solicitari a dumneavoastra; si/sau

c.) Asociația Grupul Verde poate furniza unei terte parti informatii generale, dar nu individuale, despre vizitatorii sau utilizatorii site-urilor Asociația Grupul Verde (date statistice).

Dezvaluirea si transmiterea informatiilor cu caracter personal

Asociația Grupul Verde nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) catre terte parti informatiile dvs. cu caracter personal. Asociația Grupul Verde poate, totusi, transmite informatii cu caracter personal colectate de la dvs. tertilor si nu este raspunzatoare pentru transmiterea datelor dvs. tertilor in urmatoarele cazuri:

  • daca transmiterea s-a facut cu acordul dvs.;
  • daca este necesara transmiterea unor informatii in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de dvs.;
  • in cazul in care informatia e necesara partenerilor Asociația Grupul Verde pentru imbunatatirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de dvs. Companiile partenere au dreptul de a utiliza datele cu caracter personal furnizate direct de Asociația Grupul Verde doar in masura in care este necesara asistenta lor.
  • putem transmite informatii cu caracter personal autoritatilor sau institutiilor publice conform prevederilor legale sau bunei-credinte daca:

a.) e prevazut intr-o dispozitie legala; b.) protejeaza drepturile companiei Asociația Grupul Verde sau companiilor partenere; c.) previne o infractiune sau protejeaza siguranta nationala; d.) protejeaza siguranta individului sau siguranta publica; e.) aceste informatii sunt necesare in vederea rezolvarii diferitelor situatii.

  • in cazul in care activitatile dvs. contravin termenilor si conditiilor statuate de Asociația Grupul Verde, sau a instructiunilor pentru utilizarea anumitor produse si servicii;

Informatii suplimentare care se colecteaza automat

In anumite situatii, Asociația Grupul Verde poate colecta in mod automat (deci nu prin inregistrare voluntara) informatii cu caracter tehnic si nu datele de identificare ale utilizatorului, in momentul accesarii site-ului grupulverde.ro. Acest tip de informatie tehnica poate fi, dar nu se reduce la: tipul de browser Internet folosit, sistemul de operare al computerului personal folosite de utilizator sau denumirea domeniului sau a gazdei domeniului din care utilizatorul s-a conectat la site-ul grupulverde.ro.

Informatii stocate automat de computerul dumneavoastra – Cookies

In momentul accesarii site-ului scolipentruunviitorverde.ro, aceasta poate stoca un volum de informatie in computerul dumneavoastra. Aceasta informatie este in forma de „cookie” sau un fisier de date similar cu acesta si acesta reprezinta o facilitate cu ajutorul careia Asociația Grupul Verde va ofera o navigare mai usoara pe site-urile sale. Cookies sunt fisere de dimensiuni reduse pe care browserul le plaseaza pe hard-diskul utilizatorului. Aceste cookies sunt folosite pentru a memora numele utilizatorilor, parolele si preferintele, pentru a monitoriza parcursuri pe site, si pentru a personaliza paginile in functie de vizitator.

In structura fiecarui browser Internet exista posibilitati de a sterge „cookies” de pe hard-drive, de a bloca primirea de „cookies” sau de a primi un mesaj in momentul in care un „cookie” este stocat in calculatorul dumneavoastra. Va recomandam sa studiati instructiunile de utilizare ale browser-ului Internet pe care il utilizati pentru o mai buna intelegere si utilizare a acestor functii.

Modificari ale politicii de confidentialitate

Daca modificarea regulilor de confidentialitate va fi necesara, vom publica respectivele modificari in aceasta pagina pentru a va informa cu privire la tipurile de informatii pe care le colectam si modul in care le utilizam. Daca aveti intrebari cu privire la politica noastra de confidentialitate va rugam sa ne scrieti utilizand adresa email de contact.