Urmărim construirea unui viitor în care tinerii aleg să protejeze mediul înconjurător; în acest sens, am stabilit drept scop principal al asociației, „managementul și protecția mediului, cercetarea și inovarea, educația, formarea și instruirea în domeniul mediului și al dezvoltării durabile”.

Trăim într-o lume care se dezvoltă cu o viteză uluitoare, în care calitatea mediului înconjurător pierde tot mai mult teren. În acest context supus degradării condițiilor naturale, credem în ingeniozitatea și puterea de adaptare a tinerilor, motivată de nevoia de a deschide noi perspective pentru generațiile care vor urma. Fiind conștienți de necesitatea evoluției societății, sprijinim inițiativele inovatoare și cooperarea în vederea implementării unui management de mediu responsabil.

Mizăm pe colaborarea dintre mediul academic, comunitatea locală și instituțiile publice pentru a concretiza inițiative care pot aduce un aport pozitiv semnificativ mediului înconjurător, dar și societății actuale. Susținem dezvoltarea„prietenoasă” cu mediul prin educație pentru natură, consum responsabil de resurse, protecția biodiversității, a spațiilor verzi și a peisajului, gestiunea corectă a deșeurilor, combaterea poluării și minimizarea impactului antropic asupra componentelor de mediu.

Deși piața organizațiilor non-guvernamentale din România cuprinde un număr de asociații și fundații care vizează problematica mediului, elementul inovator pe care îl aducem ca ONG este faptul că suntem singura asociație dedicată studenților absolvenți în domeniul mediului, oferindu-le oportunitatea de a-și pune în practică ideile inovatoare referitoare la protecția și conservarea mediului înconjurător.

Stop! Hai să vorbim depre mâine!
 
Despre ce tu alegi să faci pentru tine și pentru cei din jurul tău! Despre o lume mai bună, cu oameni mai buni! Despre cum alegi să continui în a face cât mai mult timp lucruri bune!
 
Asociația Grupul Verde își propune să dezvolte un viitor sustenabil, ajutat de principiile tale, de gândirea și responsabilitatea ta!
 
Completează acest formular: https://forms.gle/cKcrzpeuCMTTVEnP8
 
Vom lansa proiecte de mediu, sustenabilitate și voluntariat – plecând de la premisa de a face acel quelque chose în care cetățenii să creadă cu adevărat că resursele pot fi salvate atât timp cât se implică.
 
Dați RESTART și haideți să ne construim viitorul!