Experții climatici, șocați de amploarea inundațiilor din Germania: „Aceasta este noua normalitate” Citeşte întreaga ştire: Experții climatici, șocați de amploarea inundațiilor din Germania: „Aceasta este noua normalitate”

❌ În urma inundațiilor catastrofale din Germania și a avertismentului climatologilor că trebuie să reducem semnificativ emisiile de CO2 în atmosferă pentru a combate schimbările climatice și fenomenele meteo extreme:
„Vom renunța la cărbune, vom închide șapte termocentrale anul viitor. Și vă pot spune, nu este o situație plăcută pentru un premier să iasă în fața minerilor și să spună că locurile lor de muncă vor fi tăiate”, a declarat Laschet. premier al landului Renania de Nord-Westfalia.- Sursa Ziarul Libertatea
‼🌲 Monoplantațiile de conifere sunt cele mai vulnerabile în fața schimbărilor climatice.
🌪 Regia Nationala a Padurilor – Romsilva anunța zilele trecute că o furtună puternică a doborât 14 hectare în zona Gura Humorului din județul Suceava. Pare o nimica toată dacă ne aducem aminte că, în iarna anului 2020, peste 100.000 hectare de pădure din România (în cea mai mare parte monoculturi de conifere) au fost afectate de doborâturi.
🌳 Pădurea e mai mult decât o fermă de lemn, e un ecosistem complex care dezvoltă propriile mecanisme de apărare. Dacă natura e lăsată să-și facă treaba, fără lucrări de “igienizare”, rărituri și tăieri la ras, diversitatea speciilor și rețeaua subterană de micelii oferă mai mare reziliență ecosistemului forestier în fața vânturilor puternice, secetei sau a dăunătorilor.
💚 Pădurile naturale nu sunt cele mai eficiente pentru exploatarea lemnului, dar sunt cele care vor rezista în fața evenimentelor meteo extreme produse de schimbările climatice. Este esențial să ocrotim aceste ecosisteme funcționale pentru a proteja resursele de apă și hrană de care depind comunități întregi, pentru a ne proteja de viituri și alunecări de teren.
Stop! Hai să vorbim depre mâine!
 
Despre ce tu alegi să faci pentru tine și pentru cei din jurul tău! Despre o lume mai bună, cu oameni mai buni! Despre cum alegi să continui în a face cât mai mult timp lucruri bune!
 
Asociația Grupul Verde își propune să dezvolte un viitor sustenabil, ajutat de principiile tale, de gândirea și responsabilitatea ta!
 
Completează acest formular: https://forms.gle/cKcrzpeuCMTTVEnP8
 
Vom lansa proiecte de mediu, sustenabilitate și voluntariat – plecând de la premisa de a face acel quelque chose în care cetățenii să creadă cu adevărat că resursele pot fi salvate atât timp cât se implică.
 
Dați RESTART și haideți să ne construim viitorul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *