Ministrul Energiei, Virgil Popescu: Înlocuim proiectele directe din PNRR cu selecții competitive

💥 Luna trecută semnalam (link în comentarii) că, în Pilonul dedicat Tranziției verzi din PNRR, erau propuse două proiecte în valoare de aproape 600 de milioane de euro, care ridicau mari semne de întrebare cu privire la mecanismul legal prin care Romgaz, cu girul Ministerului, se presupune, și-a selectat partenerii privați pentru a cheltui aceste sume. Ne întrebam, în acel context, și care este capacitatea Ministerului Energiei de a înțelege provocările climatice cu care ne confruntăm, precum și mecanismele legale prin care este reglementată cheltuirea banului public.
🎯 Nu e nicio surpriză că, la presiunea Comisiei Europene, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a scos din Plan aceste proiecte, care nu respectau legea achizițiilor publice și care nu aveau nicio legătură cu promovarea surselor de energie regenerabilă și a tehnologiilor viitorului.
🔔PNRR e în primul rând despre reforme sistemice în sensul unei recuperări verzi, sustenabile. Ne așteptăm ca Ministrul să nu mai piardă timp prețios propunând proiecte în afara cadrului legal și care întârzie accesarea banilor din PNNR, ci să ia în serios țintele asumate de România pentru reducerea emisiilor și să prioritizeze acele proiecte care facilitează cu adevărat tranziția energetică verde a țării. Sursa: g4media
Stop! Hai să vorbim depre mâine!
 
Despre ce tu alegi să faci pentru tine și pentru cei din jurul tău! Despre o lume mai bună, cu oameni mai buni! Despre cum alegi să continui în a face cât mai mult timp lucruri bune!
 
Asociația Grupul Verde își propune să dezvolte un viitor sustenabil, ajutat de principiile tale, de gândirea și responsabilitatea ta!
 
Completează acest formular: https://forms.gle/cKcrzpeuCMTTVEnP8
 
Vom lansa proiecte de mediu, sustenabilitate și voluntariat – plecând de la premisa de a face acel quelque chose în care cetățenii să creadă cu adevărat că resursele pot fi salvate atât timp cât se implică.
 
Dați RESTART și haideți să ne construim viitorul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *