Schimbările climatice trebuie să devină un subiect prioritar pentru fiecare român

🔔Conform ultimului sondaj Eurobarometru, mai puțin de 1 român din 10 este preocupat de ce se întâmplă cu clima și cu mediul înconjurător. O diferență majoră față de celelalte state UE, în care cetățenii consideră schimbările climatice drept cea mai mare problemă.
✍️Anunțul că Administrația Prezidențială lucrează la un proiect de educație națională pentru climă este îmbucurător atâta vreme cât se va și concretiza, dar trebuie înțeles că, paralel cu astfel de inițiative, autoritățile mai au multe de făcut în fața crizei climatice și a provocărilor cu care ne confruntăm, la nivel de țară, în fața fenomenelor meteo extreme.
💥României îi lipsește în continuare o strategie de informare publică și un calendar de acțiuni concrete, etapizate pentru următorii ani. Nu există protecție reală pentru oameni și natură, cooperarea cu experți și importarea bunelor practici din alte regiuni este fragmentată, finanțările dedicate programelor de adaptare la ce urmează riscă să fie respinse din cauza proiectelor nevizionare și incoerente.
🎯 Datele sunt clare. Unde sunt măsurile? Sursa: Digi24
Stop! Hai să vorbim depre mâine!
 
Despre ce tu alegi să faci pentru tine și pentru cei din jurul tău! Despre o lume mai bună, cu oameni mai buni! Despre cum alegi să continui în a face cât mai mult timp lucruri bune!
 
Asociația Grupul Verde își propune să dezvolte un viitor sustenabil, ajutat de principiile tale, de gândirea și responsabilitatea ta!
 
Completează acest formular: https://forms.gle/cKcrzpeuCMTTVEnP8
 
Vom lansa proiecte de mediu, sustenabilitate și voluntariat – plecând de la premisa de a face acel quelque chose în care cetățenii să creadă cu adevărat că resursele pot fi salvate atât timp cât se implică.
 
Dați RESTART și haideți să ne construim viitorul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *